De jó érzés hazatérni!

 

Jó érzés hazaérni, ahol a tárgyak, a dekoráció, és minden úgy hat ránk, hogy belépve otthonunkba, azonnal megnyugszunk, ha épp feszültek vagyunk, vagy felpezsdülünk, ha majdnem elnyom az álom, a mostanában egyre többször előforduló, zaklatott időjárási frontok hatására!

Ahogy belépünk, a szépen, gusztusosan berendezett előszobába, az első dolog, hogy letegyük a kezünkből, ami benne van. Ha odakint zuhog az eső, akkor a vizes esernyőtől minél előbb szabadulnánk, ha lehet anélkül, hogy vízben úsztatnánk az előteret, előszobát, ahová belépünk. Nos, ennek egyik legjobb megoldása, ha a közelben található egy Bellwood esernyőtartó fehér/natúr színben.       

                                                                                                           

Szép ívű, fából készült fogója körül öleli a belekerült ernyőt, és az alján lévő tálca felfogja a belecsöpögő vizet.

Az Umbra gyártó praktikus, és modern kivitelezésű terméke fekete/dió színben is megtalálható weboldalunkon. Még több praktikus, és hasznos esernyőtartó található weboldalunkon.

Ezután a cipő következik, hiszen a lakásba nem megyünk be cipővel. Japánban például a lakás küszöbének átlépése előtt le kell venni. Ennek hagyománya az ősi japán kultúrában keresendő.
De számos amerikai egyetem kutatói is foglalkoztak ezzel a kérdéssel, és bebizonyították, hogy az utcai lábbelik legtöbbjén egy csomó baktérium található. Ezek veszélyt jelentenek az egészségünkre. Arról nem is beszélve, ha pici gyermekek vannak otthon, akkor még nagyobb az esélye, hogy valakinek baja lesz. Tehát a cipőt, azt le kell venni. De nem mindegy, hogy hol és hogyan helyezzük el. Erre is több lehetőséget kínálunk, azonban az Umbra gyártó Shoe Dry cipőtartó szőnyegét kiemelnénk közülük, melynél praktikusan mosható az alátét, és trendi szürke színével, szinte bármilyen környezethez illeszkedik.

                                                                                                                                                   
A kabát következik. Az ő helye is mindenképp az előszobában van, hiszen ha csak kis időre ugrunk haza, vagy kis időre szaladunk ki a hidegbe, akkor is praktikus, ha az ember felveszi, vagy legalább a vállára kapja. Pillantok alatt meg lehet hűlni, illetve a kabátzsebek bármilyen tevékenységnél jól jöhetnek. Egy postaláda tartalmát is rejthetik, amíg beérünk velük a lakásba, és így tovább…

A kabátokat többféle képpen lehet tárolni, az én egyik kedvenc kabát akasztóm  Umbra Skyline fehér színű fogasa.

Ez az akasztó mind ötletességével, mind humorával, mint praktikumával kiemelkedő. Egy ablak mögötti várost ábrázoló képet alkot, melyen lehajtható horgokra lehet akasztani a kabátokat. A MI előszobánkhoz a fehér illik, de feketében is megtalálható a SilentDesign termékei között.
Tehát a fogas, az nagyon fontos. Ha vendégek érkeznek, akkor is fontos, hogy az előszoba alkalmas legyen a kabátok, cipők tárolására.

És itt, egy pillanatra visszatérek a kabát zsebeinek tartalmára, amit esetleg pont most vettünk ki a postaládából. Fontos, hogy ne hagyjuk benne, mert akkor az el fog felejtődni, a mindennapok nyüzsgése kiveri a fejünkből. Tehát akkor vegyük ki belőle. De ha letesszük egy komódra, egy székre, egy asztalra a többi papír közé, akkor ott marad, pedig lehet, hogy fontos elintézni való van közte. Nos ezért IS kell a rend, a rendezettség az életünkben, az otthonunkban, jelen esetben, az előszobánkban is. Az apróbb tárgyak rendezésére, tárolására szintén több lehetőség van, melyeknek széles választéka fellelhető weboldalunkon, de keressünk egy olyat, ami fehér, letisztult, és illik a dizájnhoz. Az Umbra gyártó Magnetter elnevezésű kulcstartója, ízlésesen szem előtt tartja kulcsainkat, a tetején okosan kialakított, karcsú mélyedésben, pedig elférnek papírjaink, leveleink, okmányaink.

                                                                                                                                                                   
Most már semmi nem maradt hátra, indulhatunk beljebb a lakásba, kivéve talán egy dolgot. Nincs olyan nő, sőt talán férfi sem, aki ne pillantana bele szívesen egy tükörbe, ha elhalad előtte.
Vajon az eső, és a fura időjárás ellenére minden rendben van a toalettel?
És ha már belepillant az ember, érdemes egy picit elidőzni, és átgondolni a mai napot, a tegnapot, a holnapot… szóval pár percet csak saját magunkkal tölteni. Fontos pár perc ez, odabent rendet tenni, átgondolni, nyugtázni, és tovább menni.

A tükör tehát kellék, dekoráció, eszköz, dizájn, alapvető szükséglet.  Mivel a mi előszobánk gondosan összeválogatott bútorokat és kiegészítőket tartalmaz, így a tükörnek is stimmelni kell. A színes választékból, az előszobához az Umbra Mira tükrét választottuk:

                                                                                                                                                                       

Most, hogy meggyőződtünk arról, hogy minden rendben van, indulhatunk beljebb, a lakás többi pontja felé, ahol vár bennünket a vidámság, a nyugalom, és az érzés, hogy milyen jó hazaérni!!!


Közzétéve: 2021-09-27