Hangolódás az ADVENTI ünnepre


Hangolódjunk az adventra együtt

ADVENT- Karácsony előtti 4 hét amivel kezdetét veszi a legmeghittebb ünnepkör egészen a Vízkeresztig. Ez egy várakozással teli időszak, ahogy Márai Sándor fogalmaz: 

„Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme….Legyen benne áhitat és föltétlenség”

Az Advent a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódó időszak, melyben az első varásnap Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, mely egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. 

Érdemes már most elkezdeni az ünnepi készülődést, hogy meghitté tegyük otthonunkat a téli hónapokra. Célszerű az ünnep színeit és elegáns kiegészítőit a lakásunkhoz igazítani, megteremtve ezzel is a varázslattal teli bensőséges hangulatot. A klasszikus lehetőségek mellett számtalan alternatív  adventi dekorációhoz és lakberendezési kiegészítőhöz valamint ajándékhoz is adunk Önnek inspirációt. A Philippi német családi manufaktúra széles választékkal készül az adventi-karácsonyi ünnepekre. Mind színeiben, mind anyagválasztásában jól tükrözi, hogy a hagyományokat megtartva, néhol újragondolva a formákat és anyagokat nagyon elegáns, mind a klasszikus, mind pedig a modern otthonokba jól passzoló megoldásokat kínál.

      

Hogy tovább emeljük otthonunk ünnepi hangulatát nélkülözhetetlenek a mécsesek, gyertyák és az adventi díszek. A Philippi elegáns és egészen egyedi stílusával az egész család számára ad ötletet. A LUNA mécsesek gyertyái melegséggel és meghittséggel tölti el otthonunkat. 

A LUNA mécsestartón kívül még számos, különleges gyertyatartót sorakoztat fel a Philippi gyártó, mely minden stílushoz, minden otthonhoz jól igazítható. A gyönyörű FOREST gyertyatartó igazán egyedi darab. A FOREST mécsestartó homokfúvott oldalán megfejelenő átlátszó ágacskákon a meleg gyertya fénye különlegesen szűrődik át, mely igazán érdekes hangulatot teremt otthonunkban.

 

Említésre méltók még a BILBAO, NORA és GRANADA és LUANDA mécsestarók is, melyek meleg színeikkel, különleges anyag és formaválasztásukkal egyből elvarázsolnak minket, és hangulatuk elrepíti a tulajdonosát egy távoli helyre, ahol minden csupa fény és szeretet, ahol a családdal együtt várakozással eltöltött idő a szent estén beteljesedik. Ilyenkor egy pillanatra megáll az idő, és ez az érzés így válik tökéletessé és teljessé.

PHILIPPI - LED Kerze Nora | TrendXPRESS

Nem csak a gyetya és mécsestartóknak van nagyon fontos jelentőségük az ünnepi hangulatteremtés során, de az Adventi koszorúknak is. Adventi koszorút először egy német lelkész készített, aki egy örökzölddel díszített kerékszekéren 24 gyertyát helyezett el, melyből minden nap meggyújtott egyet karácsonyig. Ez a szép hagyomány napjainkig is megmaradt. A hagyományos adventi koszorú egy kör alakú, fenyőágakkal feldíszített koszorú, amelyen négy gyertyát helyeznek el. A négy gyertyából minden vasárnap karácsonyig eggyel többet meggyújt a család közösen, és ezzel a kedves hagyománnyal várják a kis Jézus eljövetelét, ahol a világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, melyet Isten a várakozóknak ad karácsonykor.

Manapság már rengeteg, a hagyományos adventi koszorútól eltérő, modern és mutatós koszorúval találkozunk. Ez is úgy változik, mint minden a világon, a divat, az építészet, a stílus, és ezt a karácsonyfa díszek, az adventi koszorúk is lekövetik, ezzel nyújtva alternatívát azoknak, akik szeretik ha valami kicsit eltér a megszokottól. A Philippi is bátran ötvözte az új trendeket és a hagyományt az adventi koszorúk megalkotása során. Így merész, egyedi megoldásokat hoz létre, és a régit újragondolva alkotja meg tökéletes adventi gyertyatartóit.

Elsőként említeném meg a TAHOMA adventi koszorút, mely egyből elvarázsol minket, hiszen nem csak egy hagyományos koszorú. A TAHOMA nagyon egyedi dekorációja ünnepi asztalunknak, hiszen akár almát, vagy diót is tárolhatunk benne. Sokkal biztonságosabb mint a hagyományos adventi koszorúk, hiszen acélból készült, így nem tud felgyulladni.

De ha szeretjük az egyedi megoldásokat, akkor ajánljuk figyelmébe az ARENA mécsestartót, mely adventi koszorúként és tálkét is funkcionál egyben. Az ARÉNA mécsestartó különlegességét az adja, hogy nem csak az adventi- és karácsonyi időszakban dekorálhatjuk otthonunkat, de az év bármely szakában is. Nem kell mást tenni csak szezonális dekorációt vagy gyümölcsöt elhelyezni a tálban, és máris áthangoltuk magunkat.

ARENA beleuchtete Schale

Azok, akik szeretik a fémet és a króm csillogását, bátran választhatják a STILLE NACHT karácsonyi körhinta dekorációja a legkülönlegesebb termék, melyet a Philippi tervezői valaha is kiadtak a kezükből. Nevéhez hűen a " Csendes éj..." karácsonyi dal hangulatát adja vissza, és varázsolja otthonunkba mind fényjátékával, mind megjelenésével. A STILLE NACHT adventi koszorú különlegességét az adja, hogy a gyertyák lángjának melegsége mozgatja körbe szépen lassan, és csendesen a rajta elhelyezett kedves karácsonyi csillagokat. Egy igazán egyedi választás, ha valami különleges ajándékkal szeretnénk meglepni szerettünket. 

Nagyon fontos az arany szín használata az ünnepi időszakban, hiszen nincs karácsony a hagyományos piros-arany színkombináció nélkül. Most ehhez fogunk egy nagyon modern adventi koszorút ajánlani, a FOUR RINGS adventi koszorút, melynél a gyártó tökéletesen ötvözte a klasszikus arany színt és a modern geometriai formákat. A FOUR RINGS a luxust és eleganciát sugallja, melynek matt arany bevonata egy igazi műalkotássá válik asztalunkon, és bearanyozza a karácsonyi ünnepünket.

Four rings gyertyatartó - eMAG.hu

Az Adventi koszorúk mellett nagyon fontos kellékei a karácsonynak és az adventi készülődésnek a fenyőfa díszek és asztaldíszek. A Philippi karácsonyi díszei környezetbarát anyagokból lettek megálmodva.

Amennyiben vannak gyermekeink őket is bevonhatjuk az  ünnepvárás idején  a díszítésbe. Rohanó világunkban nagyon fontos, hogy együtt legyünk és közösen alkossunk, majd élvezzük a pillanat meghittségét és áhitatát. A természet jegyében használjunk minnél több kiegészítőt mint a tobozok, termések, fűszerek, ahogyan a Philippi KARTAN karácsonyfadísze, a LARISSA anyalka asztali dekoráció, vagy a PELLE és ELMAR fa karácsonyi asztaldísz is a természetet hívja életre. 

                                                                                                                                                                                                                                 FRIDA & FREDA wooden angel

Amikor az Adventi várakozás időszakában dekoráljuk az otthonunkat, akkor egy-egy mutatós karácsonyfadíszt is kifüggeszthetünk az ablakra vagy a falra. A Philippi a karácsonyfadíszek elgondolása során bátran használta az anyagokat, így megjelennek a kínálatában a hagyományos piros és ezüst színben műbőrből készült LAX rénszarvasokLAX szívecskék és LAX anyalkák. Ugyanakkor meglepő módon használja a tervező az AQUA arany és ezüst fémből készült karácsonyfa díszeket, melyek különlegessége, hogy rozsdamentes acélból készültek, így kültéren is kitűnően lehet vele dekorálni, mert ellenáll az időjárási viszontagságoknak.

Philippi Lax Tannenbaum Anhänger, grau-gold

És ha már készülődünk az ünnepekre, akkor nagyon fontos része az ünnepi sütemények elkészítése. Szinte érezzük már az incsiklandozó finomságokat az asztalunkon. Az ünnepek egyik legfontosabb gyümölcse a narancs és mandarin mellet a dió, hiszen gondoljunk csak a nagymama által elkészített finom diós beiglire vagy zserbóra. A dió elfogyasztásához ötletes karácsonyfa formájú diótörőt ajánlunk. Az O TANNENBAUM karácsonyfa formájú diótörő nagyon egyedi és dekoratív kiegészítője konyhánknak, mely egyben tökéletes ajándékötlet a hölgyeknek. De aki a hagyományos formákat részesíti előnyben, annak a Shark diótörőt ajánljuk.

 

Az ünnep öröméhez szorosan hozzátartozik a készülődés szépsége. Fények, színek, illatok külön-külön is feldobják az otthonunkat, de együtt még ütősebb hatást tudunk velük elérni.

Nagyon szépen dekorálhatjuk otthonunkat különféle ünnepi vázákkal és tálakkal is. A SNOW vázák, mint ahogy nevük is tükrözi a téli tájat varázsolják otthonunkba. Szinte a lélegzetünk eláll, hiszen a SNOW váza egészen különleges megjelenésével valóban a téli napok egy kiemelkedő lakberendezési kiegészítőjévé válik, melyet egy szép fenyőgallyal vagy fagyallal díszitve máris karácsonyi hangulattal fűszereztük a téli varázslattal megjelenő vázánkat.

A vázák mellett egy gyönyörű tállal is díszithetjük szobánkat és ezzel máris ünnepi hangulatot teremtettünk a helyiségben. TREBOLO tál kivételes luxussal és kifinomultságával dobja fel az ünnepeket. Antik arany színével és különös formájával önmagában is a karácsony egyik leglátványosabb dekorációvá válik a karácsonyfa mellett, illetve kiegészíti az ünnepi terítéket is.

Ahogy egyre közeledik a karácsony mindenkiben felerősödik a meghittség és szeretet megélése iránt érzett vágyakozás. Az ajándékokon, meglepetéseken  és a sok sok finom étel elfogyasztásán túl a legértékesebb az együtt eltöltött minőségi idő. Ezekkel mind kifejezhetjük a szeretetünket a másik iránt! 
Érdemes előre megtervezni a tennivalóinkat, hogy a sokféle megoldandó feladat közt ne vesszünk el, megtudjuk tartani testi-lelki egyensúlyunkat, hogy amikor eljön a jól megérdemelt nyugalmi időszak teljesen átadhassuk magunkat a pillanat örömének. Fejezzük ki a hálánkat azoknak akik közel állnak hozzánk és legyünk elégedettek. 

 

Boldog és szeretettel teli adventi készülődést kívánunk mindenkinek!

Silentdesign csapata