Használd bátran a feketét lakásodban! Trendi, kifinomult és elegáns.


Napjainkban ismét hódít a fekete szín a környezetünkben. A külföldi gyártók kínálatában mindenhol megjelentek a fekete kiegészítők, mind a fürdőszobai kiegészítők, mind a lakberendezési tárgyakat illetően

Bátran használjuk a fekete színt mint látványelemet, kontrasztos dekorációt lakásunkban. A fekete a kifinomultság és az elegancia színe, melyet épp úgy használnak a távol-keleti térszervezésben, mint a modern lakberendezésben. Egyre többen merik használni a sötét színt, hiszen drámai hatásokat érhetünk el a tértervezésben használatával.

A lényeg abban rejlik, hogy a feketét úgy használjuk, hogy lakásunk ne legyen barátságtalan, lágyítsuk a kontrasztot más színek bevonásával, és meg kell találni az egyensúlyt. 

A fekete és fehér örök klasszikus a lakberendezésben. Ez a fajta monokróm lakberendezési elv egyszerre visszafogott, elegáns és bevállalós. A két szín kombinációjánál arra kell figyelnünk, hogy ne egyenlő arányba használjuk őket, célszerű ha a fehér van túlsúlyban, és azt fűszerezzük meg fekete, játékos kiegészítőkkel. Akár egy jól megválasztott kocka vagy csík mintával is meg tudjuk törni az egyhangú teret.

                                        

Nagyon jó választás, ha a padlót hagyjuk fehéren és a falakat, míg a bútorokat és a kiegészítőket feketébe borítjuk. A lényeg mindig az, hogy ne essünk túlzásokba, és ellensúlyozzuk a szigort játékos és vidám motívumokkal.

A „black&white” kombináció a lakás bármely pontján megjelenhet, a nappalitól kezdve a konyhán át a fürdőszobáig bárhol feldobja a hangulatot játékosságával. Nem utolsó sorban egy időtlen klasszikus, mely soha nem megy ki a divatból. Mint tudjuk a fekete szín elnyeli, míg a fehér szín visszaveri a fényt, igy lesz a kettő keveréke egy igazán izgalmas élményvilág.

Minden gyártónk idei kínálatában megjelennek a különlegesebbnél különlegesebb fekete kiegészítők. Ebből mutatnék be párat. 

Elsőként a Gedy Lounge fekete családjáról szeretnék szólni, mely modern formavilágával, fekete színével minden fürdőszoba trendi kiegészítője. A Lounge család komplett megoldást kínál arra, hogy felszereljük fürdőszobánkat. Kínálatában megtalálható a szappanadagoló, fogmosópohár, WC papírtartó, törölközőtartó és WC kefe. Egy fehér vagy szürke fürdőszobát kitűnően dekorálhatunk velük.                     

                             

A divat világából egyre inkább beszivárog fürdőszobánkba a monokróm színvilág. Ezekkel a színválasztásokkal a luxus szállodák hangulatát tudjuk becsempészni fürdőnkbe. A képlet nagyon egyszerű, a fehér dominanciája esetén a fényes felületeket kiválóan törik meg a fekete kiegészítők. A fehér szaniterek mellett kitűnően mutat a Blomus matt fekete Modo szappanadagolója és egyéb fürdőszobai kiegészítője. 

Ha matt fehér vagy szürke burkolatot választunk, izgalmas lehet a Gedy Grand Torino újdonsága, mely anyagválasztásával és színével egyedi a piacon. Megalkotta a fényes, fekete, üveghatású termékcsaládot, mely ritka a fürdőszobai kiegészítők piacán. A Grand Torino egy olasz tervezés, és ez az amiben az olaszok verhetetlenek. A divatos, újfajta anyaghasználattal a Grand Torino szappantartója, törölköző tartója vagy WC papírtartója egy egyedi megoldás lesz fürdőszobájában.

                                   

A fürdőszoba mellett a konyhai kiegészítők terén is egyre nagyobb teret hódít a fekete színválasztás, így a Blomusnál egyre inkább jelennek meg a fekete bortartók, kenyérkosarak, étkészletek és textíliák.

A konyhák inox, szürke kiegészítői nagyszerűen kombinálhatók feketével. Modern, elegánst hatást keltenek, és egyedi kontrasztot hoznak létre, melyek akár a fa anyagokkal és színekkel is remekül párosítható.

A nappalit is számos fekete kiegészítővel dobhajuk fel. Nagyon jól dekorálhatjuk nappalinkat, vagy hálószobánkat a Philippi és Blomus fekete vázáival, vagy az Umbra fekete képkereteivel és fali dekorációival. 

Lakásunk bármely helyiségében kellemes hangulatot teremthetünk a most divatos fekete mécses- és gyertyatartókkal. A mécsestartó fekete színe, és a láng melegsége egy kellemes harmóniát varázsol a helyiségbe. Nemcsak trendi és modern, de meghitt életérzés nem csak ünnepnapokon, de a hétköznap estéken is.

De bátran ajánlom fekete újságtartóinkat, bútorainkat is lakóhelyiségeibe. Számos ötletes és hasznos kiegészítőnkben megtalálja kedvenc színeit a feketét, fehéret és szürkét. 

Egy jól meg választott fekete óra a fehér falon is jól tudja tagolni a fehér tereket, mely az irodában vagy munkahelyén is vagány kiegészítőként használható, de akár kitűnő választás lehet a férfiaknak ajándékként.

A Philippi férfiaknak készült ajándéktárgyait is feketében készítette, hiszen ezzel a színnel tükrözi az eleganciát, az erőt és a luxust. Gondoljunk csak arra, hogy a legtöbb luxus autó túlnyomóan fekete színű, mely igen komoly tekintélyt sugároznak.  Egy fekete bőr óratartó doboz, egy bőr cipőtisztító készlet, egy fekete-króm névjegykártyatartó vagy pénzcsipesz, nyakkendő tartó vagy egy fekete laposüveg mindig tökéletes választás egy férfi részére.

                                     

Nagyon fontos hogy bátran használjuk ezeket a színkombinációkat. Ne féljünk a fekete színtől, hiszen ha a feng shui alapjait nézzük, akkor a fekete védelmező, és az erő, fegyelem, az intuíció színe. A fekete szín tökéletes választás a karrierhez, főleg ha fém színekkel ötvözzük, mivel a változást jelképezi.

Mivel a fekete a karrier színe, így az irodákban és munkahelyeken is folyamatosan megjelennek a fekete-fém színkombinációk. Az általunk ajánlott Philippi és Blomus termékeik irodai kiegészítői is fekete-króm színben elérhetőek. 

Silentdesign