SilentDesign logó
 • Blog
 • Kapcsolat
 • Akciók %
 • Mi is a japandi stílus, mely hirtelen lett nagyon népszerű

  A japandi stílus egy olyan dizájnesztétika, amely a japán minimalizmus elemeit ötvözi a skandináv egyszerűséggel.
  Két különböző tervezési filozófia ötvözete, amely harmonikus és egyensúlyra törekvő belső dekorációt eredményez. A "Japandi" kifejezés a "Japán" és a "Skandinávia" ötvözete.
  A japandi stílus főbb jellemzői a következők:

  • Minimalizmus
  • Természetes anyagok
  • Semleges színpaletta
  • Funkcionális dizájn
  • Kézművesség
  • Egyszerű vonalak és formák
  • Könnyű és szellős
  • Zen befolyás
  • Minimalista dekoráció
  • Textúrák és textíliák

   Minimalizmus: Mind a japán, mind a skandináv dizájn a letisztult vonalakat, a rendetlenség mentes tereket és a dekoráció minimalista megközelítését hangsúlyozza. A Japandi stílusban egyszerű és funkcionális bútorokat talál, amelyek a minőségre helyezik a hangsúlyt a mennyiség helyett.

  Oru kisasztal M fekete
   Természetes anyagok: A Japandi belső terei gyakran olyan természetes anyagok kombinációját tartalmazzák, mint a fa, a bambusz és a . Ezek az anyagok hozzájárulnak a meleg és hívogató légkör megteremtéséhez, erős kapcsolatot teremtve a természettel.

  Miyabi kő váza zöldMiyabi kő váza zöld
   Semleges színpaletta: A Japandi stílus színpalettája jellemzően tompa és semleges tónusokból áll. A fehér, szürke, földes tónusok és lágy pasztell színek általában nyugodt és megnyugtató hangulatot teremtenek.

  Avio kisasztal natúr 40 x 80 cm
   Funkcionális dizájn: A japán és a skandináv dizájn egyaránt a funkcionalitást és a praktikumot helyezi előtérbe. A bútordarabokat ennek a célnak megfelelően tervezték, gyakran intelligens tárolási megoldásokkal és többfunkciós kialakítással.

  Bellwood forgatható tárolóBellwood kozmetikai tartó, rendszerező fekete
   Kézművesség: A japán stílus nagyra értékeli a kézművességet és a kiváló minőségű kidolgozást. A kézzel készített elemek és a részletekre való odafigyelés fontos szempontjai ennek a dizájnesztétikának.

  Outback kézzel készített gyümölcstál 32 cm
   Textúrák és textíliák: A japán és a skandináv design elemek kombinációja a textúrák keverékét hozza létre. Olyan hangulatos textileket találhat, mint a gyapjú és pamut, valamint a japán ihletésű textúrák, például a rizspapír és a rattan.

  Tiggy kosár S terrakotta

   Zen befolyás: A japán design gyakran magában foglalja a zen elveket, elősegítve a nyugalmat és az éberséget. Ez a hatás a nyitott terek használatában, a kiegyensúlyozott elrendezésben és a japán belső terek által keltett általános nyugalomban is megmutatkozik.lOru kisasztal S metál fekete
   Minimalista dekoráció: A japandi stílusban minimálisra csökkentik a dekorációs elemeket. Ha jelen van, a dekor átgondoltan van megválasztva és elhelyezve, hozzájárulva az általános esztétikai megjelenéshez anélkül, hogy túlterhelné a teret.

  Varu dupla kisasztal bézs

   Egyszerű vonalak és formák: A japán dizájn előnyben részesíti az egyszerű geometriai formákat és az egyenes vonalakat. A bútorok és dekor elemek gyakran tiszta, egyszerű formájúak.

  Kumi desszerttányér barna

   Könnyű és szellős: A japán és a skandináv kultúrák egyaránt értékelik a természetes fényt. A Japandi belső tereiben gyakran nagy ablakok vannak, hogy bőséges napfényt engedjenek be, légies és tágas érzést keltve.

  Összességében a Japandi stílus két tervezési filozófia fúziója, amely kiegyensúlyozott, nyugodt és funkcionális lakókörnyezetet eredményez. 

  Weboldalunkon a Japandi stílusjegyek számos termékünknél megjelennek, bemutatótermünkben szívesen segítünk személyesen is inspirálódni, eligazodni a márkáink, kiegészítőink között!


  Közzétéve: 2023-08-24