RAKJUK RENDBE OTTHONUNKAT, TISZTÍTSUK MEG LELKÜNKET!


Rakjunk rendbe otthonunkat, tisztítsuk meg lelkünket!.

Miért fontos hogy rend legyen otthonunkban? Valóban a környezetünkben lévő rend kihat a lélekre? Hogyan kezdjünk hozzá? Mi segítünk benne.

Valóban igaz a régi mondás: Rend a lelke mindennek. Ázsiában, például Japában már régóta vallják azt, hogy a rendezettség és letisztultság fontos környezetünken. Mivel a japán lakások kicsi alapterületűek, és többen élnek egy helyen, így számukra fontos az átlátható, szellős élettér.

Itthon is divatossá vált, hogy egyre kisebb, úgynevezett garzon lakásokat készítenek, ahol elengedhetetlen feltétel, hogy a renddel teret teremtsünk és ne érezzük szűkösnek otthonunkat.

Időközönként jó ha régi, poros és nem használt tárgyaink között szelektálunk, és rendet teszünk magunk körül, hiszen a célunk az, hogy a körülöttünk lévő tárgyak boldoggá tegyenek. 

Rengeteg téma foglalkozik azzal, hogy mikrokörnyezetünket hogyan tartsuk rendben, és mi ennek az értelme. Itt kell hogy megemlítsem a Vasatit, mely a védikus építészetnek egy tudományra alapuló térenergetikai rendszere, melyben az átláthatóság, és a természettel való összeghang az alapelve. A Vasati múltja több ezer évre nyúlik vissza, és napjainkban ötvözi a modern és az ősi építészetet. 

A Vasati elmélete szerint ha valami nem működik az életünkben, nehezebben érjük el céljainkat, ekkor a házunk energiái blokkoltak. És ebben nyújt segítséget, ha rendet rakunk házunk táján, hiszen ez segít a tér alkotta szabad energiák áramlásában, mely ránk is pozitív hatással van.

De nem csak a Vasati, hanem a Feng Shui, a kineziológia és még számos tudomány foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy környezetünkben való rend segít a tisztán látásban. De ha jó mélyen magunkba nézünk, és megkeressük azt az érzést, a nyugalmat, mikor végre minden a helyére kerül körülöttünk, akkor máris értelmet nyer minden. Ilyenkor azt érezzük hogy energiával telítődünk, és nyitottak vagyunk a kreativitásra, mert van rá tér.

Hogy kezdjünk hozzá? Pofon egyszerű. Haladjunk lépésről lépésre, helyiségről helyiségre. Kezdjük a gardróbbal, és szabaduljunk meg azoktól a ruhadaraboktól, melyeket már évek óta nem hordunk. A zsúfoltság megszüntetésével, ruháink rendszerezésével teret engedhetünk olyan kedvenc ruhadaraboknak, melyek a rendetlenség miatt a szekrény mélyén vannak eldugva.A ruhák rendszerezésére kínál az UMBRA gyártó ötletes és praktikus megoldásokat. Nekem személy szerint nagy kedvencem az Estique fali fogas és kulcstartó  , ahol a hölgyek rendezetten és átláthatóan tudják sálaikat, kulcsaikat tárolni.

                                                  

Uraknak ajánlom figyelmébe a  PHILIPPIi kifinomult eleganciót tükröző Giorgio óratartó dobozát , melyben egyszerre 3 óra is elfér kényelmesen.  De számos más kiegészítő közül tud válogatni, melyek segítik ruháikat és ékszereiket tárolni, úgy mint a ékszertartók, szobainasok, és vállfák. 

Ha rendbe tettük ruhatárunkat következhet az előszoba. Milyen kellemes úgy hazaérkezni, hogy belépünk a lakásba és rend vár minket már a bejáratnál, és nem kell azon gondolkodni hová helyezzük el kabátunkat és táskáinkat.

Az előszobába való rendszerezéshez válogassanak design fogasaink közül, melyek mind stílusában, mind színválasztékában, mind pedig technikai megoldásában különböző varriációkat sorakoztatnak fel. Legkedveltebb fogasaink között említeném az UMBRA Flip és Sticks fogasait, melyek ötletesek, modernek és egyediek.  

                                                                                                                                                                              

Különlegességük abban rejlik, hogy az akasztók visszahajthatók, így ha nem használjuk őket nincsenek útban, hiszen egy mozdulattal elrejthetjük a fogasokat.

A Sticks fogas egy igazi műalkotás a falon, hiszen első ránézésre nem is látszik rajta hogy egy fogas. Kihajtható akasztója 5 db kabátnak, táskának vagy sálnak ad helyet. Rejtett felfogatásával igényes kiegészítője lehet minden előszobának vagy irodának.

De ha már az előszobánál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg cipőinkről sem, melyhez nagyon praktikus megoldásokat talál oldalunkon. Nem csak a cipőállvány és cipősszekrények fontosak, hanem azt is át kell gondolni, hogy mikor hazaérünk és kint esik az eső, akkor a nedves cipőnket nem tudjuk egyből elhelyezni a szekrénybe. Ilyenkor meg kell várni még száraz lesz, és ehhez a legjobb választás a Shoe Dry cipőtartó szőnyeg.

Nagyon praktikus, mert habszivacs anyag könnyen felszívja a vizet, és a rajta elhelyezett 2 db cipőtartó tálca segít a cipők rendszerezésében. A cipőtartó tálca eltávolításával mosógépben kimosható. A Shoe Dry cipőtartó szőnyeg praktikuma abban rejlik, hogy mikor nem használjuk, össze lehet csukni és betenni a szekrénybe. 

A rendezett előszoba elengedhetetlen kellékei még az esernyőtartók, fali kulcstartók, cipőkanalak és az ülőkék is. 

Bútoraink között több fajta széket megtalál, de ami igazán érdekes lehet az előszobába a Woodrow tárolós ülőkéje. Az ülőke alkalmas kiegészítőink tárolására, miközben kényelemesen tudjuk felvenni a cipőnket. Ha épp nem ülünk rajta, akkor használhatjuk akár asztalkának is. A Woodrow nemcsak az előszobába, hanem a nappaliba, irodába, váróba, de akár fürdőszobába is kitűnő választás lehet.

De az Umbra gyártó kínálatában szerepel még a Woodrow család egy másik praktikus és egyedi bútora, a tárolós asztal , melyet elhelyezhetünk nappaliban, irodában, váróban és egyéb helyiségekben is. A modern tervezés és az integrált tároló renszer a Woodrow dohányzóasztalt egyedivé teszi. Kompakt, hiszen stílusában és színében jól illeszkedik más bútorokhoz.

A Woodrow termékek helytakarékosak és mutatósak egyben. A tároló rekeszekbe elhelyezhetünk minden olyan tárgyat, melyet éppen nem használunk, könyveket, játékokat, takarót, így rendezezett és szép lesz környezetünk. 

A harmóniát fontos megteremteni konyhánkban is, hiszen ez a helyiség az otthonunk szíve. A régi szellemiség szerint a konyhában a tűz melege tartja össze a családot, melynek őrzője a hagyomány.

Ne felejtsük el, hogy ma oly divatos amerikai konyhákban zajlanak a családi események, és a vendégségek fő színtere is. A konyhában is különös gondot kell fordítani a tárgyak elhelyezésére, és rendszerezésére. Nem csak energetikai szempontból fontos hogy mindennek meglegyen a helye, de nagy segítség a főzés közben, hogy minden kéznél legyen.

A konyha helyiségre különösen igaz hogy a design találkozik a praktikummal.

A konyhában központi helyet kap a tárolás, így egy jól megválasztott fiókrendező mint  a Peggy 

segít bennünket abban, hogy a fiókba ne csak bedobáljuk a fedőket és tálakat, hiszen így nehézkessé és időigényesség válik az ételkészítés, mert folyamatosan keresünk valamit

A Blomus és Umbra gyártó termékei között rengeteg ötletes kiegészítőt találunk a konyhai eszközök, papírszalvéták, evőeszközök tárolására. 

Az Umbra különös figyelmet fordít a mosogató körüli rendre is, ezért alternatívaként több mosogatótálcát is kínál. Ugyan a mai modern konyhákban már mosogatógéppel mosogatunk, de vannak olyan kényes poharak, melyeket nem szívesen teszünk be a gépbe, és inkább a kézi mosogatás mellett döntünk. Ehhez nagyon hasznos kiegészítő az Umbra több színben elérhető Udry edényszárítója, melyet ha nem használunk, egy mozdulattal összehajthatunk és elhelyezhetünk a fiókba. Így a mosogató környéke is mindig tiszta és átlátható marad. 

A konyha után térjünk át fürdőszobára, ahol igényes és ötletes kozmetikai tartókkal, kosarakkal és ékszertartókkal tudjuk hangulatossá, letisztulttá és rendezetté varázsolni helyiségünket. Rengeteg választékot talál fürdőszobai- és zuhany polcokból, melyek segítenek a tusfürdőket és illatszereket kulturáltan tárolni. A fürdőszobai rendszerezéssel általában mindenkinek meggyűlik a baja, legyen szó kicsi, de akár nagy vizes helyiségről is szó. Pedig a fürdőszoba a lakásunk egy igen fontos része, hiszen egy fárasztó nap után egy kellemes, meleg zuhannyal kiengedhetjük a feszültséget és rákészülhetünk a nyugodt pihenésre.

Egy igazán praktikus és helytakarékos megoldást kínál az Umbra a Cubiko többfunkciós tükörrel, melynek hátsó oldalán egy rejtett tároló van elhelyezve. A falon csak egy tüköröt látunk, miközben annak beépített polcai segítenek nekünk abban, hogy a kozmetikai felszereléseinket elrendezzük úgy, hogy azok ne legyenek szétszórva a mosdópulton. Egyedi, különleges, helytakarékos, ezzel lehet jellemezni a Cubiko tükrös polcot. 

                                                                      

Cikkünkben rengeteg praktikus megoldást mutattunk be a rendrakásra és a rend megtartására is. Ha elszánjuk magunkat, és megszüntetjük a körülöttünk lévő rendetlenséget, lelkünk is megtisztul és új utak nyílnak meg előttünk.

Silentdesign