Milyen az igazán otthonos nappali?


A nappali általában a lakás egyik legszebben kialakított része. Itt találkozik A Család. Amikor a gyerek épp nem tanul, amikor a szülő épp nem dolgozik, amikor eljön a nyugalom, a közös pillanatok – ez a családi élet egyik legfőbb színtere…

Ezért itt minden bútornak és dekorációnak ezt a célt kell elősegítenie. A pihenést, praktikumot, a szépséget, a nyugalmat, a kényelmet…

Ezért szokott úgy alakulni, hogy a legvilágosabb, legtágasabb terekből lesznek a „nappalik”.

A berendezések, bútorok, kiegészítők sorában az egyik, talán legelőkelőbb helyet a sorban, a meleget, szépséget adó, nyugalmat árasztó kandalló foglalja el. Mivel általában a nappali a lakás középpontja is egyben, így a kandalló melege is a központból kiindulva járja át az egész lakást, de a fénye, a tűz színei csak itt, a nappaliban láthatók.
Kényelmes fotelek, kanapék állnak előtte, ahonnan pihenés közben is csodálható a pattogó tűz. No de ahhoz, hogy be tudjunk gyújtani, kell pár „hozzávaló”. A SilentDesign termékei közül bőven lehet szemezgetni!

Elsőként a szépen, megfelelő LOG tüzifatartóban elrendezett farönkök közül kell kiválasztanunk, pár klassz, ehhez a pillanathoz illő darabot a farönkök közül, amik a tartóban tornyosulnak, és várják a sorukat. A LOG tüzifatartó igényes kivitelezésével, modern formavilágával és minőségi anyaghasználatával varázsol el minket. A BLOMUS gyártó másik elegáns tüzifa tartója, az ASHI tüzifatartó, mely fekete porszórt acélból készült, így kinézete teljesen passzol a kandalló sötét, fém részeihez. Az ASHI tüzifatartó markolata fából készült, így az nem tud könnyen felforrósodni. 

Nincs is annál hangulatosabb, amikor egy téli estén a gyermekekkel vagy a párunkkal odakuporodunk a kandalló mellé forró csokit szürcsölve, és meghitt körülmények között minőségi időt tudunk együtt tölteni.

                                                                               

 

 

És miután ott pattog már a tűz, gyorsan megpiszkáljuk egy kicsit, hogy minél tovább tartson. 
Több színben, formában és stílusban található tűzrakó szett kínálatunkba, az én választásom a Chimo 4 részes szettre esett, mert, ahogy a rozsdamentes acél lap felfelé hajlik, és a tetején kialakított lyukakban lógnak a kandalló szerszámai, a látványról azonnal az jut eszembe, hogy védelmet nyújt, szinte átöleli őket.

Az ASHI tüzifatartóhoz választhatunk színben és formában hozzá passzoló 3 és 5 db-os ASHI tűzrakó szettet is. 

               

Majd miután bent fekszenek a tűztérben, meggyújtjuk őket egy tűzgyújtóval, amit direkt erre a célra készítettek. 
Aki szereti a meséket – és titkon mindenki szereti, mert odabent, legbelül senki nem nő fel igazán – nekik ajánlom Aladin tűzgyújtónkat, melynek formája a keleti mesét idézi.

Szintén ötletes választás lehet az Adhoc gyártó három színben elérhető Fire Finger tűzgyújtója, mely azért nagyon praktikus, mert nem kell mindig újratölteni a tűzgyújtót, mivel egyszer használatos, eldobható öngyújtóval működik. 


Fontos a jó hangulat, a jó érzés, ledőlni egy picit a kanapén, és ha a párunk is vevő rá, akkor elbeszélgetni egy kicsit egy pohár finom borral a kezünkben. 
De nem mindegy ám, milyen az a bor, és mibe töltjük bele. Erre is van rengeteg remek megoldás a SilentDesign kínálatában, egyet kiemelek közülük. A FUUM jó minőségű, kristály poharai minden lehetőséget magukban rejtenek. A kínálatban megtalálhatók a FUUM vörösborspoharak, a FUUM fehérboros poharak, a FUUM pezsgőspohár, a FUUM vizes carafe, és a FUUM vizes poharak is.

 

                                              


 És van még valami, ami szerintem nagyon fontos. A kandallóban ropog a tűz, elönt bennünket a kellemes meleg, a kezünkben pedig a pohár finom bor. De ha a szobában nem ég lámpa, márpedig ilyenkor nem kell, hogy beragyogja a szobát, így a hangulat adott, hogy még egy-két helyen elhelyezzünk mécsest, vagy esetleg gyertyákat, hogy a fények harmonizáljanak, összhangban legyenek a kandallós estével.
A gyertyák lehetnek illatosak, vagy csak ahogy a szál ég magában, mindnek megvan a maga szépsége. Én egy ilyen alkalomhoz ajánlanám az egyik legelegánsabb gyertyatartónkat, ami nem csupán praktikus, hanem időtlen klasszikus, és egyedi megjelenését Justyna Poplaswska formatervezőnek köszönheti. 
                                     


Most már teljes az este, a hangulat, a nappali, ami nem csupán nappal funkcionál, hanem a szokásos, és kevésbé szokásos estéknek is megadja az alaphangulatát. 
De mindez csak úgy lehet tökéletes, ha a kiegészítők megvannak hozzá, amik teljessé teszik a pillanatot. 
Tehát a lényeg ismét a kellő környezet kialakítása magunk körül. A stílus, a design, a SilentDesign.