Hogyan vigyünk vázákkal frissességet otthonunkba? 

A tavasz beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, élvezzük a napsütést, a virágok illatát és a friss levegőt. Ilyenkor pedig nem csak az otthonunkat, de a kertünket is fel szeretnénk dobni valamilyen szép és egyben praktikus kiegészítővel. Az egyik legnépszerűbb választás ilyenkor a vázákból álló dekoráció, hiszen így a természet szépségét bevihetjük otthonunk falain belülre is.

A vázák talán hétköznapinak tűnnek, mégis rendkívül sokféle változatban léteznek és nagyban hozzájárulhatnak személyes terünk kialakításában. A vázák anyaga egészen sokféle lehet: üveg, fa, kerámia vagy akár akril is. Széles formavilággal, változatos kialakítással rendelkeznek; lehet például padlóváza, üvegváza, modern váza vagy akár egy klasszikusabb fa váza.

organic-váza

Mi alapján választhatjuk ki a tökéletes vázát? 

Kiválasztása egyéni ízlésünkre, a használat jellegére (egy szálas változat vagy akár óriási csokor befogadására alkalmas), valamint az enteriőr stílusára is épülhet. Érdemes hát elmélyülni a kínálatban, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot, ami harmonizál az otthonunk vagy irodánk hangulatával és különlegessé teszi azt. Lehetünk bátrak és kísérletezhetünk, hiszen ezen darabok kiválasztása remek lehetőség az otthonunk személyre szabására és egyedi hangulatának megteremtésére.

A gömbvázák különleges formájuk miatt kiemelkednek és érdekes látványt nyújtanak akár üresen is. A nagy vázák tökéletesek lehetnek nagyobb virágcsokrok vagy dekorációs elemek tárolására, míg a modern vázák minimalista és letisztult formájukkal egyedi megjelenést kölcsönöznek a környezetüknek. A fa és bambusz vázák meleg és természetes hatást keltenek, ideálisak egy rusztikus vagy naturálisabb környezetben. Ha szereted az elegáns és stílusos dekorációkat otthonodban, akkor a padlóváza virággal remek választás lehet, hiszen ezek nagyszerű kiegészítői lehetnek bármelyik helyiségnek, legyen szó nappaliról, hálóról vagy akár étkezőről.