20-70%

Black Friday akció egész novemberben!

Megnézem az akciókat
SilentDesign logó
 • Blog
 • Kapcsolat
 • Akciók %
 • Milyen legyen az ünnepi asztal?

  A karácsonyi hangulat központi helyszíne az ünnepi asztal. Ennek az időszaknak a beteljesedése az ünnepi karácsonyi vacsora, ahol együtt vagyunk szeretteinkkel, a meghitt családi hangulat mindannyiunk boldogsága, ez az érzés nem hasonlítható semmihez. Ehhez járulhat hozzá a tökéletes karácsonyi teríték is. Egy ünnepélyesen megterített asztal körül összegyűlik a család és meghitt beszélgetések, vidám étkezés közepette emelkedett hangulatban hangolódunk a későbbi ajándékozásra. 

  A tökéletes karácsonyi asztal megkomponálása, akárcsak az ünnepi karácsonyi menü elkészítése gondos előkészítést, tervezést igényel. Sosem szabad az utolsó pillanatokra hagyni, már jó előre érdemes megtervezni, időben érdemes bevásárolni az ételek hozzávalóit és nem utolsó sorban a karácsonyi asztal dekorációit is. Ahhoz, hogy magabiztos vendéglátók legyünk, az előkészületek nagyon fontosak, így nem leszünk kapkodósak és mi is nyugodt, meghitt hangulatban tölthetjük az ünnepeket a családunkkal, barátainkkal. Nagyon fontosak a részletek az asztalunk megtervezésénél és ajánlott lépésről lépésre átgondolni mindent. Ha már megálmodtuk, az az első dolgunk, hogy meghatározzunk egy hozzánk és az otthonunkhoz illő színsémát.  A jól megválasztott és harmonikus színösszetétel nem csak az asztalt teszi különlegessé, de meghatározza az alaphangulatát is a vacsora elfogyasztásának. 

  Amikor a karácsonyi színekről beszélünk, mindenkinek a klasszikus piros, a zöld és az arany jut először eszébe. A zöld szín a történelem során mindig is az életet szimbolizálta. A hűvös téli idő beálltával csak az örökzöldek maradtak „talpon”, így az emberek mágikus erőt tulajdonítottak ezeknek a növényeknek és a zöld színnek is. Mivel a zöld növények képesek voltak túlélni a leghidegebb teleket is, a túlélés jelképévé váltak.

  A piros szín Krisztus vérét és halálát szimbolizálja, történészek szerint a tudás almájára utal eredetileg (A karácsonyfán a piros gömbök a paradicsomba való visszatérést jelképezik, a zöld és a piros szín társítása pedig Jézus feltámadását szimbolizálja.) Az arany szín a Három Királyok egyike által hozott aranyat jelképezi, amelyet a kis Jézus ajándékba kapott. Így lett az arany az ajándékozás jelképe, azonban lehet, hogy utalhat arra a csillagra is, amely a Szentírás szerint mutatta az utat a napkeleti bölcseknek.

  Na de, hogy folytathassuk gondolatmenetünket az ünnepi asztalról: mindig az asztalterítő kiválasztásával kezdjünk! Ennek fejében a gyönyörűen leterített abroszunkra ajánljuk a Philippi GRAVITY BALL mágneses asztalterítő nehezéket, ami egyszerű és szép, ezen kívül nagyon praktikus, hiszen a helyén tartja a terítőt. 
  A GRAVITY BALL terítőleszorítóval egyszerűen rögzíthetjük abroszunkat, hiszen nem kell mást tenni, mint a terítő négy végére csíptetni a mágneses terítő leszorítót. Így egy nagyon stílusos kiegészítő lehet az ünnepi terítékünknek. Ilyen fantasztikus terítés után a család visszafojtott lélegzettel fogja várni, hogy idén milyen pompás ízekkel leped meg őket. Biztos vagyok benne, hogy a ráfordított idő meg fogja érni, és hála neked ez a karácsonyi vacsora is emlékezetes marad mindenki számára. Élvezzük ki minden egyes percét rokonainkkal, szeretteinkkel!

  Ezután tányéralátétek következnek: a Blomus LINEO textil szalvéták 4 féle diszkrét színben választhatóak, tökéletesen kombinálhatók bármilyen szalvétával, hiszen színviláguk teljesen letisztult, naturalista. A szalvétákat elegáns SWIRL szalvétagyűrűvel összefogva ízlésesebbé tudjuk varázsolni az asztalt. A MOON kétfunkciós szalvétagyűrükkel az ültetőkártyák is esztétikusan megjeleníthetőek lesznek. A Blomus nyújtotta tányérok RO és PILAR termékcsaládja jól párosítható a textíliákhoz, hiszen nyers megjelenése mellett modern eleganciát is nyújt. Ne feledkezzünk el a poharakról és evőeszközökről sem. Hagyományos vizes poharaink, mint a POLAR poharak igazi különlegességnek számítanak, és nem csak azért, mert mindegyiket kézzel festették: mindezt oly módon tették, hogy Philippi poharaink elegánsan, stílusosan, de ugyanakkor játékosan dekorálhassák ebédlőnket, asztalunkat, konyhánkat. Természetesen a vizespoharak mellett ünnepi asztalunkon elengedhetetlenek a pezsgős és borospoharak. A klasszikus megjelenést kedvelőknek a füstüvegből készített, talpas FUUM poharakat tudjuk ajánlani, de akik az extravagáns megjelenést kedvelik, azoknak tökéletes választás lehet az extrán csillogó STARDUST pezsgős és boros poharak. Közvetlen az ételek ízlelése szempontjából nagyon fontosak az evőeszközök, célszerű szettben kirakni az ünnepi asztalra, hiszen így lesz kerek egész a terítékünk. A MAXIME étkészlet darabjai lehetővé teszik számunkra, hogy a kések, kanalak és villák által nyújtott luxus mellett a lehető legjobban kiélvezhessük finom ételeinket. A Blomus MAXIME 16 db-os étkészlet két színben kapható, továbbá az evőeszközök kaphatók külön is, ugyanerre a névre keresztelve, hogy ízlésünk szerint válogathassunk a MAXIME kényelmes és luxus darabjai közül. 

  Sajt előételek fogyasztása minden bizonnyal egy ünnep. Ez a tökéletes alkalom az elegáns, háromrészes WAVE sajtkések használatának, aki pedig a szusira esküszik, annak az asztalának elengedhetetlen kelléke kell legyenek a MUG evőpálcikák. Bár a szusi nem a klasszikus magyar karácsonyi ebéd vagy vacsora szokott lenni, de a keleti ízek szerelmeseinek mindig van helye az asztalon, akár karácsonykor is a nyershal falatkáknak. 

  Tányérok, evőeszközök, szalvéta már mind-mind az asztalon van. Mi hiányzik még? Koronázzuk meg műalkotásunkat egy csodálatos asztalközéppel! A letisztult stílus kedvelőinek, a fentieket elhagyva ez az egy elem is elegendő lehet ahhoz, hogy szemkápráztató hatást érjenek el. Ünnep lévén adventi koszorút és karácsonyi kedves asztaldíszt ajánlunk, mint a TAHOMA koszorú, ami egy funkcionális gyümölcskosár is egyben. Praktikus és szép, a meghitt étkezések fő asztaldísze lehet, hiszen az ünnepi ételekeinket, a finom süteményeket, gyümölcsöket tálalni is tudjuk bennük. Továbbá a Philippi több szintes NEGRETTO fekete kínáló tálja modern megjelenésű, a lágyan lekerekített formák elegánssá és finommá teszik megjelenését, így ezt is hasonlóképp ajánljuk, mint a TAHOMA koszorút. De természetesen több hasonló terméket találunk a SilentDesign széles választékában: a MESH tál hajlított és lakkozott huzalból készült, mellyel a gyümölcstál szellősnek és könnyűnek tűnik, és ezzel olyan érzetet kelt, mintha a gyümölcsök lebegnének a tálban. A FONTAINE süteményes tál egy kétszintű kínáló és filigrán váza, amelybe Karácsony alatt helyezhetünk középre egy díszített illatos fenyőágat, ezzel abszolút illene a meghitt hangulathoz! Aszalványokhoz, diókhoz, mogyorókhoz ajánlunk tálalókat több féle kivitelben is, például a króm színű, könnycsepp alakú, 3 darabos szettben kapható BLOB tálakban mindenféle finomságot kínálhatunk, de ugyanilyen funkcionális a 2 db-os ívelt, hullámos ELBHARMONIE tálka is. Aki a patinás dolgokat szereti, annak a rézből készült a FIJI és a BRASS tálakat tudjuk ajánlani, melyek antikvitást és eleganciát sugároznak. 

  A népi szokások szerint a karácsonyi ünnepélyes terítéknek, az asztalon lévő ételeknek mágikus erőt tulajdonítottak. Elsődleges cél az volt, hogy a következő év termékeny legyen, a család bőségben éljen. E mellett fontos volt az is, hogy a karácsony éjjelén betérő angyalok, s a Kisjézus szállást és ennivalót találjanak a háznál.
  Az asztal alá szénát, szalmát szórtak, gazdasági eszközöket helyeztek, hogy jó legyen a termés, az eszközök tartósak, jól használhatóak maradjanak egész évben.
  A karácsonyi asztalon a gyertyák, gyönyörű gyertyatartókban, mint a kifinomult modern megjelenésű BOW, vagy a luxust és eleganciát sugárzó FOUR RINGS, és az esztétikus KLEOPATRA visszaidézi számunkra a tradíciókat. A luca búza a megtestesülésre, a születésre emlékeztet, amely igen jól mutat az ünnepi asztalon a kis BELLA vázákban, vagy a mécsesként is használható AMELIE vázákban.

  Kistányérban magvak, kosárkában hagyma, fokhagyma, tök, alma, tálban sült hús, kolbász, hurka, szalonna, frissen sült kenyér, kalács, dió, mák, de méz és bor is került az asztalra. – Az apró szemű termések, mint a mák, a bőség, végtelenség, megszámlálhatatlan gazdagság jelképe. A dió ősi Krisztus-jelkép. Az alma a család összetartozását jelképezte.

  Akik számára az értékek tisztelete és közvetítése fontos, vagy stílusában közel áll hozzájuk, azok merítenek a hagyományokból. Ha az adventi hangulatot szentestéig a tradíciók szerint teremtették meg otthonukban, akkor az ünnepi asztal is ezt a sémát fogja követi. Azonban azok, akik a nemzetközi trendek követői, az eddig kialakított hangulatot kövessék a terítéknél is. 
  A lényeg az összhang és a használhatóság. Kényelmesen férjünk el az asztalnál, láthassuk egymást, legyen hely az ételcsodáknak. A díszek diszkréten segítsék elő a meghitt légkör kialakulását. 

  Köszönjük, hogy Önök is a SilentDesign-nal együtt készülnek az év legszentebb ünnepére, reméljük, tudtunk ötletet adni a karácsonyi asztal megterítéséhez!

  Áldott várakozást kívánunk, 

  SilentDesign csapata


  Közzétéve: 2021-12-16