A kladdkaka egy tradícionális svéd csokoládétorta, és nekünk, Silentdesign munkatársaknak ez a kedvenc édességünk.
Rendkívül gyorsan elkészíthető, csupa csokoládé, kívül ropogós, belül vajpuha, csodaszép édesség! Megédesíti a tél végi szomorkásabb napokat, a tavasz közeledtével az első melengető napsugarakat idézi, de nyáron egy gombóc jéghideg fagylalt társaként nyújthat mennyei élvezetet, míg ősszel, az utolsó napsütéses órákban, a teraszon üldögélve is falatozhatunk belőle jóízűen. Természetesen a csodálatos fekete kakaó szín, milyen környezetben is mutathatna ínycsiklandóbban, mint az Eva Trio termékcsalád gyönyörű, hófehér porcelán Legio Nova tányérján. Ha esetleg maradna ebből csodás süteményből, le is fagyaszthatjuk, és bármikor elővehetjük a mélyhűtőből, amikor kedvünk támad "bűnözni" egy kicsit...Köszönjük neked Eva Solo ezt a csodálatos receptet!
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és a kiváló minőségű Eva Solo kapcsos formát készítsük elő a sütéshez. Kenjük ki vajjal, mely a legmegfelelőbb tárolást a hófehér, porcelán, Legio Nova vajtartóban kaphatja, és szórjuk meg az Eva Solo porcelán cukortartójában tárolt cukorral.
A vajat és a tejszínt az Eva Solo praktikus, 90%-ban újrahasznosított anyagból készült, 3,6L-es, rozsdamentes lábasában melegítsük fel alacsony lángon, majd adjuk hozzá a csokoládét, és zárjuk el a hőt.
Öntsük a keveréket az Eva Solo porcelán, kecses, hófehér, Legio Nova keverőtáljába, majd adjuk hozzá a cukrot, és a barna cukrot, kevergetve az Eva Solo Nordic Kitdhen családjába tartozó silikon spatulával.
Ezután gyors habverés közben adjuk hozzá a tojást és a sót, hogy a tojás ne kezdjen el főni. Itt álljunk is meg egy pillantra, hiszen képünkön egy nagyon kecses, klasszikus, fehér porcelán tálkában helyeztük el a tojást, mely nem más, mint az Eva Solo, Eva Trio termékcsaládjának egy praktikus darabja, a Legio Nova tojástartó.
Ez a forma kitűnő terítéke lehet egy reggeliző asztalnak, formájába pontosan illeszkedik a tojás, a hozzáillesztett tányér pedig lehetőséget kínál további ételek gusztusos elhelyezésére a tojásunk mellett, de nagyon ötletes megoldást nyújt arra is, ha az Eva Solo evőeszközünket szeretnénk letenni, amíg nem használjuk.
Végül beleforgatjuk a keverékbe a búzalisztet és a vaníliáscukrot. A keverőkanalat hol is tárolhatnánk stílusosabban, mint az Eva Solo Toolbox modern, fehér-fa ötvözetű evőeszköz tárolójában.
A masszát a kivajazott Eva Solo Spring kapcsos formába öntjük, mely megbízható, környezetbarát, PFOA mentes segítség a konyhában. A tortát kb. 20 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Amint elkészült ez az ínycsiklandó finomság, rácson hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Végső simításként porcukorral megszórjuk a tetejét az Eva Solo rozsdamentes acél szűrőjének segítségével.
Ez a gyorsan elkészíthető, de annál finomabb sütemény remekül mutat az Eva Solo, Legio Nova 3 szintes kínáló tálján,
vagy az Eva Solo, Legio Nova kínáló tálján, mely trükkös megoldással, több funkciót is be tud tölteni, csupán meg kell fordítanunk, és a korábban talpként funkcionáló rész, máris kis tálkává varázsolódik, mutatjuk hogyan:
Természetesen nyomon követheted egy nagyon praktikus megoldással a receptet, az Eva Solo többfunkciós alátéte segítségével, melynek mélyedéseibe könnyedén belehelyezheted táblagépedet, és kényelmesen olvashatod a sütikészítés folyamatait.
Hát nem nagyszerű, és egyszerű? Köszönjük Eva Solo-nak a tippet!
Jó étvágyat kívánunk!