Boucle, azaz buklé az új sztár a lakberendezésben


BOUCLE ANYAG LEHET AZ ÚJ TREND A LAKBERENDEZÉSBEN?

A boucle, vagy magyarosan buklé anyag különlegesen szövött felülete rendkívül strapabíró, abszolút a kényelmet, otthonosságot idézi a bolyhos textúrája.

De mi is a boucle szövet, miért vált sztárrá a bútoriparban, miért ennyire keresett a lakberendezők, lakberendezni vágyók körében?

A buklé anyag eredete

A buklé anyag neve a francia „bouclé” szóból származik, eredeti jelentése tincs, csomó, karika. Az anyag csomózott kötéssel készül, mely által kis hurkok keletkeznek rajta. Tulajdonképpen egy szőtt anyagról van szó, melyhez leggyakrabban gyapjút használnak, de különlegesebb textúrák eléréséhez pamuttal, lenvászonnal és selyemmel is kombinálhatják. Felülete rendkívül strapabíró, nagyon könnyen tisztítható, a színét sokáig megőrzi. Az egyszerű bútort is képes feldobni izgalmas, egyedi látványával, és pihe-puha anyagával.

A buklé és a divat kapcsolata

A divatikon, Coco Chanel teljesen megreformálta a divatot, a kis kosztümök, kabátkák, zakók az ő keze alól kerültek a rivaldafénybe, melyek ruhadarabok először tweedből, majd később buklé anyagból készültek, mert a buklé sokkal elérhetőbbnek bizonyult a kedvezőbb ára miatt. A Buklé anyagból készült ruhák rendkívül kényelmesnek és mutatósnak bizonyultak az idők folyamán.

Buklé anyag a lakberendezésben

A divatban való megjelenést követve, hamarosan a lakberendezésben is felkeltette a tervezők érdeklődését ez a különleges anyag.

A lakberendezők valami izgalmas, de mégis meleg, puha hatást szerettek volna elérni a bútorok terén is, így születtek meg első körben a buklé anyaggal bevont fotelek. Az anyag rendkívül jól mutat az ívelt bútorokon, kiemeli őket, puhaságot és még egy kis játékosságot visz a megjelenésbe.

Reign Bouclé szék

Boucle kollekciónk

Természetesen most már a mi gyártóinknál is megjelentek a buklé szövetből készült bútorok. Így már mi is élvezhetjük otthonunkban ennek a csodálatos, és kényelmes anyagnak minden előnyét.

Fehér szövetfotel Regina - MODEGO

 

Bújos maci a neve a Cuddle Teddy fotelnek, és milyen találó a megnevezés!

A Leitmotiv gyártó által megálmodott fotel, biztosan magára vonzza a figyelmet! A mai trendnek megfelelő színekben:

-meleg homok barna,

-mélyfekete,

- tiszta fehér színekben is pompázhat nappalinkban a Leitmotiv gyártó különleges bútordarabja.

Cuddly Teddy puff fekete

Dőljünk hátra, kényelmesen helyezkedjünk el a csodálatos, kényelmes fotelünkben, helyezzük lábunkat a hozzá illő, design puffra, és élvezzük a pihentető pillanatokat. Egy izgalmas könyv, tartalmas újság társaságában garantáltan órákat töltünk el a bútorunkba kucorodva, elfelejtkezve a rohanó külvilágról.

Cuddly Teddy fotel fehér

 

Pompás dísze lehet nappalinknak, vagy bármely helységünknek egy kellemes buklé anyaggal bevont bútor.

A buklé anyaggal számos bútor bevonható, például:
-székek, 
-kanapék, 
-fotelek
-különboző ülőalkalmatosságok
-puffok
-padok

Az elsőre egyszerűnek tűnő Wave ülőke is új életre kel ennek az anyagnak a hatására, kedvünk támad használni, sőt minél láthatóbb részre helyezni az otthonunkban, hogy más is csodálhassa, gyönyörködhessen benne.

De miért ne alkalmazhatnánk a buklé anyagot közösségi terekben is? Egy orvosi váróterem sokszor ellenérzést, félelmet vált ki az emberekben, azonban egy meleg hatású, pihe-puha buklé anyagú fotel, vagy puff máris segít átlendeni bennünket a rossz érzéseken, nyugalmat sugároz, így kellemesebben tudjuk az időt eltölteni ezeken a komor helyeken is.

image preview
Párnahuzat
A buklé anyaggal érdekesebbé varázsolhatjuk a párnákat is. Ebből a bolyhos anyagból kerülhet egy darab például a párna közepére, vagy egy kisebb sor használható szegély kialakítására, így játékosabbá tehetjük a textúrákat.

image preview
A buklé anyag megjelenhet a függönyökön, vagy akár a lámpabúrát is bevonhatjuk vele!

Összességében rengeteg verzióban használható és alkalmazható ez az anyag, hogy tárgyainkat személyesebbé, különlegesebbé varázsolhassuk.

A buklé anyagból készült termékeink köre folyamatosan bővül, webáruházunkban, katalógusainkban megtalálható, és megvásárolható ebből a bolyhos, puha anyagból készült bútorok, kiegészítők számos változata.

BOUCLE cushion cover 30x50 - Moonbeam (66594)

 

 

image preview

image preview

A Silentdesign bemutatóteremben is számos Boucle anyagból készült terméket helyzetünk el, a weboldalon a termékek köre pedig folyamatosan bővül!