5+1 nélkülözhetetlen konyhai eszköz


Már megtanultuk, hogy minden otthon szíve, a konyhában van.

Itt történnek a kulináris varázslatok, keverednek az ízek, formát öltenek a gondolatok. Ahhoz, hogy ezek a mindennapi varázslatok zökkenőmentesen működjenek, van néhány konyhai eszköz, mely a háttérben fáradhatatlanul dolgozik a kezünk alá.

Ebben a blogban kiemeljük ezeket az eszközöket, hiszen megérdemlik a reflektorfényt.

  1. Vágódeszka- a stabilitás jelképe
  2. Teaszűrő, mert megérdemlünk pár perc szünetet
  3. Tejhabosító a tökéletes reggeli kávéhoz
  4. Design só-borszóró, mely a pulton is remekül mutat
  5. Cukor-és tejkiöntő, hogy az asztalon ne egy tejes papírdoboz éktelenkedjen, stílusosan tudjuk azt kínálni

  Plussz 1 termékünk a reggelik mesteri kiegészítője...

A vágódeszkának kényelmesnek, és megfelelő méretűnek kell lennie, válasszunk késbarát fa, vagy bambusz vágódeszkát, mint a Blomus gyártó Borda vágódeszkái, melyek lehetnek kerek, vagy szögletes formavilágúak is, de mindenképpen csodás díszítő elemévé válik konyhapultunknak. Szintén a Blomus német gyártócég figyelemreméltó terméke a Zen vágódeszka, melynek egyik különleges változata szervírozó tálcaként is szolgál.

Borda vágódeszka kör kicsi

Zen vágó- és szervírozódeszka

A konyhai eszközök nyüzsgő világában néhány kiegészítő észrevétlen marad, de a mindennapok kihagyhatatlan részét képezik. Ilyen láthatatlan eszköz példul a teaszűrő is. Rendkívül fontos szerepet játszik az egészséges életvitel kialakításában, hiszen gyógynövények, különböző energetikai teák fogyasztásához elengedhetetlen eszköz a megfelelő teaszűrő.

Az AdHoc német gyártó cég rendkívül ötletes megoldású szűrője a Infusion teaszűrő, mely minden tea fajtához kiválóan alkalmas, praktikus szűrőszemek nem engedik át  teaszálakat, tölcsér alakja jól illeszkedik a bögrékhez. Továbbfejlesztett változata a duplafalú üveg bögrével kiegészített Fusion teaszűrő, melynek duplafala hőszigetelő, és gyönyörűen mutat benne akár egy gümölcstea, vagy gyógynövény is.

Infusion teaszűrő tartóvalFusion üveg teásbögre szűrővel

  A reggeli kávé, kapuccsínó elengedhetetlen eszköze a tejhabosító. Akik igazán, krémesen, lágyan szeretik elfogyasztani a kávéjukat, a tejhabosítóért automatikusan nyúlnak a konyhapulton. Miért ne legyen ez az eszköz is kellemes látvány a konyhánkban, mint az AdHoc Rapid és Rapido tejhabosítói fekete, vagy elegáns króm színben. Természetesen ahol kisgyermek van a családban, ott gyakran elhangzik a kérdés: "kaphatok habos kakaót?" A Rapid és Rapido tejhabosítóval gyerekjáték lesz elkészíteni az igazi habos finomságot.

Rapid tejhabosító tartóval feketeRapido tejhabosító tartóval króm

   4. Ha már a kávézásnál tartunk, a tej- és cukoradagoló is egy látványos eleme lehet a konyhánknak, főleg, ha egy ilyen merész, és nem mindennapi megoldást választunk, mint a Philippi Butler tej- és cukoradagolója.

A Macchiato cukor- és tejkiöntő szett kellemes megjelenésű, modern vonalvezetésű, rozsdamentes acél tetővel, rendelkezik, melynek használata biztonságos, jól záródik. Ha a formabontó világot szeretjük, akkor a Philippi Verso cukorka adagolója, vagy a hozzá passzoló Verso tejkiöntője remek választás. De természetesen a cukorkás tál, a tálalás fontos kiegészítője sem maradhat el felsorolásunkból, ilyen például a Blomus kerámia Sablo cukortárolója is.

Butler tej-és cukoradagoló

  Konyhai eszközeink sorában a következő szereplő a só- és borszóró. Itt is számos formavilággal, alakkal, és anyaggal bíró megoldás létezik. Először egy klaszikus sztali megoldást mutatunk be, melynek nevéből adódóan is a mérete rendkívül kicsi, kézreálló, így bármely étkező asztal ékessége lehet. Ez a Minimill asztali só- és borszóró szett, natúr színű, akác talppal. A só-borsszóróink rendkívül magas minőségű acél daráló fejjel rendelkeznek, melyek ellenállnak a szagoknak, és korróziónak. Élettartamuk nagyon hosszú, akár egy egész életen át hűséges társunk lehet a konyhánkban, mint például az Adhoc gyártó Yaso tölgyfából készült só- és borsszórója, mely minden konyha praktikus kiegészítője lehet, ráadásul egy pamut fül segítségével, még hordozható is, vagy akár felakasztható.

Az ördög-angyal elentétet szimbolizáló Angelo és Diabolo sószóró, és borsszóró a Philippi designer csapat egy különleges egyedi ötletéből vált valósággá. De ha már egyedi tervezésről beszélünk, az AdHoc Spin só- és borsdaráló méltán lett díjnyertes, bátran kihelyezhetjük pultunkra, mert biztosan felkelti a figyelmet!

De hogy egy klasszikus daráló is bekerüljön a repertoárba, nagyon szívesen ajánljuk a Blomus gyártó Salpi só-borsszóróját, mely klasszikus króm színben is elérhető, minden konyhában, legyen az vintage, modern, vagy minimál, megállja a helyét.

Salpi só- és borsszóró matt króm szürke, antracit

Végül, de nem utolsó sorban következzen a plussz 1 termékünk, mely egy olyan konyhai eszköz, ami nem feltétlenül része minden háztartásnak, pedig a belevalót szinte mindenki szívesen fogyasztja. Lássuk be, nagyon praktikus megoldása a reggeli müzlink gusztusos adagolásának. De nem csak a háztartások, hanem a szállodák, apartmanok reggeli kínálatának is alap része ez rendkívül mutatós müzli adagoló.

Mi másról lenne szó, mint a Deposito müzli adagoló, mely párban, és egyesével is kapható webáruházunkban.

Deposito müzli- és gabona adagoló 2db-os szettAdHoc CS12 2er Set Frühstück Cerealien-/ Müslispender mit Ständer DEPOSITO  (ohne Inhalt), Edelstahl/Acryl : Amazon.de: Küche, Haushalt & Wohnen